Jump to content

HOTS EB – Igazi vérengzés volt a német-magyar összecsapás

2017. 11. 16. 23:07

A HOTS EB harmadik napjának meccsei kissé elhúzódtak, így a várva várt Magyarország-Németország összecsapásra jó egy órával a tervezethez képest került sor. Megérte viszont várni, hiszen most is izgalmas és vérpezsdítő játékot láthattunk mindkét csapattól.

Az első pályát a német csapat választhatta, ami így a Blackheart's Bay lett. A német csapat erre a pályára Reighar, Tracer, Gul’dan, Probius és E.T.C hősöket választotta, szemben a magyar játékosokkal, akik Greymane, Brightwing, Varian, Junkrat és Kharazim hősöket pickelték. Blackheart's Bay különösen izgalmasnak ígérkezett, hiszen egy ideje már senki se láthatta tétmeccsen ezt a pályát, mert nem volt benne a map pool-ban. A kalózkodás kezdetben a német csapatnak kedvezett, akiknek a játékán érezhető volt, hogy ők bizony nem viccből választották ezt a pályát, hanem gyakoroltak is rá rendesen. A meccs elején magyar csapat apróbb befizetésekkel próbálkozott, még a németek inkább tartalékoltak a leadással. Ez a stratégia kezdetben a németeknek némi xp előnyt jelentett, miközben csapat szinten már több mint 40 goldot halmoztak fel. Ez a felhalmozás viszont mintha a harcok elkerülésére kényszerítette volna a német játékosokat, akik lazán átengedték ellenfelüknek a boss campet, amivel az xp előny átkerült a magyar csapathoz. Nem csoda, hogy a német csapat passzív játékot tolt, amikor a Tracerjükön egyedül 20 arany ücsörgött. Innen már csak ki kellett volna harcolni egy összecsapást a magyaroknak, hogy Varian megpecsételje a legjobb 8 közé jutásunk, de ez valahogy elmaradt. A németeknek sikerült kihúzni 20-as szintig, ami egyértelműen nekik kedvezett. Kaptunk is egy rossz teamfightot, de a németkenek így sem sikerült fizetni, a tracerjükön meg már 40 gold ált elköltéstelenül.  A meccs végén a német bázis már romokban állt, nekünk pedig csak 1-et kellet volna még fizetni vagy pusholni, hogy megnyerjük a mérközést. Mindkét csapat az utolsó összecsapásra készült, de itt még nem volt vége a meccsnek. A németek megnyerték a döntőnek tűnő összecsapást a kalóznál, s látszólag visszavonultak az addigi passzív játékuk folytatásához. Ez azonban csak a látszat volt. Még a magyar csapat azon volt, hogy elhozza a biztos győzelmet jelentő harmadik boss-t, addig az ellenséges csapat egyként megrohanta a Nexust és beütötték, mielőtt még bármit is tehettünk volna.1:0 a németek javára.

A második meccs pályája a Dragon Shire lett. A magyar csapat a Reighar, Greymane, Cho’Gall és Ana összeállításra esküdött. míg a németek E.T.C, Tassadar, Tracer, Malfurion és Sanya hősöket választották. Második nekifutásra a pálya és a csapatösszeállítás is a magyar oldalnak kedvezett. Láttuk már első nap, hogy a fiúk mire is képesek egy jó Cho’Gall vezetésével, így annyi már biztos volt, hogy most is egy izgalmas meccsnek nézünk elébe. Sajna az előző pályával ellentétbe, most a magyar csapatnak kellett passzív játékba kényszerülni a meccs elején, ráadásul a németek keményen lebüntették, hogy Cho’Gall irányításához két ember kell, akik így nem tudnak szétválni. Ezt az emberelőnyt sikerült egy sárkánnyá és egy felső ösvényen elhulló keeppé kovácsolni a 10. percre. Ezzel nyitottá vált a német csapat számára a győzelem a felső ösvényről közelítve, ami semmi jóval nem kecsegtetett kis csapatunknak. Sajnos a németek innen nagyon ügyesen fogták a pályát és minden magyar megmozdulásra keményen vissza is vágtak, miközben fent folyamatosan pusholtak a minionok. Innem már várható volt, hogy a következő sárkánnyal fent be fognak jönni és így is lett. A német csapat megszerezte a második győzelmét.

A Németország-Magyarország összecsapás  2:0-ra végződött a Nexus Games Europe 3. napján, ami szomorú, de a fiúk ügyesek voltak és még semmi se veszett oda. A szombati meccs megnyerésével még nyitott a második körbe való bekerülés, onnan pedig még akármi lehet. Hajrá magyar csapat!

(Forrás: gamerguru.hu Kép Forrása: battle.net)