Jump to content

Overwatch – A Blizzard hamarosan új, keményebb büntetőrendszer mutat be

2017. 07. 14. 14:58

A Blizzard mindig is keményen bánt azokkal, akik bármilyen módon megpróbálták tönkretenni mások játékát és ebbe a kategóriába nem csak a csalók és a hackerek tartoznak bele, amit egy új büntetőrendszerrel kívánnak nyomatékosítani a fejlesztők.

 

Első hullámban a kompetitív játékmódra koncentrálnak a fejlesztők, azon belül is a játékot idő előtt elhagyó ’leaverekre’. Lévén az Overwatch egy kifejezetten csapatjátékra kihelyezett FPS, ha alapból 5v6-ban kell küzdenünk, az már egy olyan komoly hátrány, ami csak ritka esetekben hozható be, nem is beszélve a csapat darabokra hulló moráljáról. A Blizzard éppen ezért komolyan büntetni szeretné a játékot notóriusan elhagyó delikvenseket, akik meccsenként másik 11 ember játékát teszik tönkre. A későbbiekben nem csak a kompetitív meccsekre, de a sima QP játszmákra is szeretne egy szigorúbb szabályozást bevezetni a Blizzard, mert bár ott lehetőség van új játékosoknak a becsatlakozásra, de a folyamatos kilépkedés ott is tönkre tudja tenni a játékélményt.

Jeff Kaplan megerősítette a játék fórumán, hogy a Blizzard hamarosan nyilvánosságra hozza az új büntetőrendszer részleteit.

Reméljük valami nagyon ötletes megoldással állnak elő, mert sajnos érezhetően megugrott a leaverek száma az utóbbi időben, ami nem csak frusztráló, de annak is a jele, hogy a jelenlegi rendszer nem működik jól.  Amint megérkeznek a részletek, úgy rögtön be is számolunk róluk.

(Forrás: vg247.com Kép forrása: vg247.com)