Jump to content

Absolver – Légy a saját online harcművészeti iskolád mestere

2017. 06. 21. 17:37

Az Absolver az egyike a Devolver Digital 2017-es E3-on bemutatott legújabb címeinek, amire határozottan érdemes lesz figyelnünk. Ilyen kungfu filmekbe illő harcművészetre építő online verekedős játékkal még biztosan nem volt dolgunk.

Te milyen harcművészet iránt rajongsz? Mit szólnál, ha kapnál egy videojátékot, ahol a saját stílusodnak megfelelően válogathatnád össze a mozdulatokat, amiket a harc közben használsz? Az Absolver lényegében arról szól, hogy a játékosok a játék legelején választanak maguknak egyet a három alap harcstílusból, aztán kint kóborolnak egy hatalmas erődben más játékosok után kutatva. Amikor egy új játékossal találkoznak, akkor választhatnak, hogy figyelmen kívül hagyják, társulnak vele, vagy megküzdenek. A harc viszont nem pusztán a küzdelemről szól, hanem tanulásról is. A küzdelem során akár meg is tanulhatjuk az ellenfelünk által használt mozdulatokat, ha háromszor egymás után sikerül kivédenünk azokat. A harc végeztével ezek a mozdulatsorozatok megjelennek a management menüben és felhasználhatóvá válnak a saját stílusunk fejlesztésére. A megnyert küzdelmek után tapasztalati pontot is szereznek a játékosok, amikel szintet lehet lépni. A szintlépések  pedig újabb mozdulatsorok elsajátítására adnak lehetőséget. Eddig ez nem vág minket a földhöz, de a játék igazán érdekes része csak innen kezdődik.

Az Absolver nem csak a harcművészetek használatáról, hanem saját stílusunk kialakításáról szól. Úgy képzeljük el a rendszerét, mintha egy harcmozdulatokból álló paklit építenénk. A paklit  okosan kell összeválogatni, mert bár minden mozdulatnak megvan a saját támadó értéke, ha csak arra megyünk rá, hogy a legerősebbeket kombináljuk, akkor valóban erős, de lassú, könnyen kivédhető támadásokat fogunk végrehajtani. A játék akkor kezd igazán érdekessé válni, amikor elhagyjuk az alap harcművészeti stílusokat és helyette saját iskolát alapítunk a saját paklinkra alapozva. Ha így teszünk, akkor elkezdhetünk más játékosokat mentorálni, követőket fogadni, segíteni őket és a fejlődésüket, miközben a mi mozdulatsorainkat használják.

Az Absolver idén augusztus 29-én jelenik meg PC-re, Xbox One-ra és PlayStation 4-re.

(Forrás: polygon.com Kép forrása: polygon.com)