Jump to content

2064: Read Only Memories – Switch kiadás érkezik a cyberpunk pixel kalandból

2017. 06. 21. 12:40

Tény, hogy nem dúskál a piac  a cyberpunk point & click kalandjátékokban, de a 2064: Read Only Memories mindenképpen egy kiemelkedő darabja ennek a kategóriának, így aztán sokak számára örömteli hír lesz, hogy 2018 elején eléri a Switch játékosokat is ez a maga nemében egyedülálló pixel game.

A 2064: Read Only Memories története szerint 2064-et írunk és Neo-San Franciscoban járunk, ahol egy megélhetésért küzdő újságíró életébe csöppenünk bele. Hősünk addigi életét fenekestül felforgatja, hogy kapcsolatot teremt a világ első értelmes gépével. A Turing nevet viselő ROM (Relationship and Organizational Manager). Ezek után hősünk és furcsa robot társa mindenféle színes kalandokba keverednek és rejtélyeket, kihívásokat oldanak meg városszerte. A Technológia és az emberiség egymást átfedő jövőképével ismertet meg minket a 2064: Rad Only Memories, mindezt egy szórakoztató pixelgrafikus point & click kalandjátékba csomagolva.

A játék maga már nem újdonság, először még 2015. októberében tűnt fel a Steamen, de az idei E3-on ismét előkerült a júliusban esedékes Xbox One kiadás megjelenése végett, illetve hogy bejelentésre kerülhessen 2018. első negyedévében érkező Switch verzió.  Íme, az idei E3-on bemutatott trailer:

(Forrás: readonlymemori.es Kép forrása: readonlymemori.es)