Jump to content

Napi 50 000 pénzvisszatérítési kérelmet tud le a Steam

2017. 05. 08. 10:00

A Steam által bevezetett visszatérítési rendszer minden jel szerint kiválóan helytáll a hírtelen jött népszerűséggel szemben. Már csak az a kérdés, hogy ennek akkor most örüljön-e a Valve?

A Steam kitett magáért és egy nagyon pöpec kis visszatérítési rendszert dolgozott k, miután jogi felelősségre vonással kellett, hogy szembenézzen, mert korábban nem biztosított ilyet a vásárlóinak. A rendszer lényege, hogy bizonyos feltételek mellett automatikusan visszakapják a vásárlók a pénzüket, de még ezen feltételektől eltérő esetekben is lehetőségük van pénzvisszafizetést kérvényezni. A rendszert mi is kipróbáltuk már és tökéletesen működik. Olyannyira, hogy a Gamesindustry.biz riportja szerint a Steam napi több tízezer visszatérítési kérelemmel birkózik meg.

Jelenleg a rendszer automatikusan csak olyan termékek megvásárlása esetén biztosít pénzvisszafizetést, amiket kevesebb, mint két órán át használt a vásárló. A visszatérítés nem igénylehető a vásárlás napján, illetve 14 nappal utána és még akad néhány megkötés, de alapvetően néhány kattintással elintézhető az egész procedúra. A Microsoft is hasonló szolgáltatás indítását tervezi.

(Forrás: vg247.com Kép forrása: vg247.com)