Jump to content

Immár hivatalos: 30 millió játékossal számol az Overwatch

2017. 04. 29. 13:14

Egyáltalán nem túlzunk, ha azt mondjuk, hogy játékosok milliói szerettek bele a Blizzard legújabb játékába, az Overwatch-ba. Sőt, ami azt illeti, egy újabb hatalmas mérföldkő legyűrését ünnepelhetik a fejlesztők és a közösség.

Örömteli hírt osztott meg velünk az Overwatch hivatalos Twitter fiókja, a játék elérte a 30 milliós játékost. 30 millió még egy inszomniás bárányszámlálónak is szép teljesítmény, nemhogy egy éve se, hogy megjelent FPS játéknak.

Az Overwatch tavaly júniusban jött ki és kevesebb, mint egy hónap alatt érte el a 10 millió játékost. Itt már látszott, hogy szép jövő áll a játék előtt, aztán pár hónapra rá, októberre meglett a következő 10 millió is.   20 millió játékosról a legtöbb játék számára eleve csak álom marad, de a karácsonyi hajrá után a Blizzard shootere 2017. januárjára rátett még 5 millióval.

A karácsony és az újév alapból mindig jó hatással van a játékok értékesítésére, ez nem titok. Rá is lehetne fogni erre, meg a jól sikerült eventekre az Overwatch töretlen népszerűségét, de ha csak erről lenne szó, akkor mostanra némi visszaesést kellene látnunk a növekedés ütemében. Márpedig nem ez a helyzet, mivel a fentiek fényében a januári 25 millióról sikerült 30 millióra növelni az elért játékosok számát. Meg se merjük tippelni, hogy hol tartanak majd a számok egy év múlva. Akárhogy is, ez eddig egy rendkívül lenyűgöző teljesítmény.

(Forrás: vg247.com Kép forrása: vg247.com)