Jump to content

A Titanfall 2 eladások elmaradtak a várakozásoktól

2017. 02. 02. 08:55

Nem titok, hogy a Titanfall 2-t nem sújtotta induláskor olyan kereskedelmi siker, mint amilyenben az EA reménykedett, de a kiadó mégse látja ezt puszta alulteljesítésként.

A Titanfall 2-vel alapjaiban véve semmi baj sincsen szerény véleményem szerint, csak egyszerűen rossz időben volt rossz helyen. Egy egyébkén is lövöldözős játékoktól zsúfolt év legkeményebb időszakában nyomták be a Battlefield 1 és a legújabb Call of Duty közé. Talán nem vagyok vele egyedül, mikor azt mondom ez egy elég szerencsétlen helyzet. Nyílván a játéknak még az Infinite Warfare előtt ki kellett jönnie és hát már a Battlefield 1 is előbújt félig a barlangjából szóval nem volt nagyon mit tenni, de kétségtelen, hogy ezek mind negatív irányba módosíthatták a Titanfall 2 indulási számait.

Azért a helyzet így se olyan sötét, csak lehetett volna jobb is. Az EA szerint még lehet is és nincs vége itt a történetnek. Andrew Wilson vezérigazgató ismertette az EA harmadik negyedéves eredményeit a befektetőkkel, minek részeként a Titanfall 2-ről is szó eset. Az EA továbbra is elkötelezett a franchise és a játékosok mellett, annak ellenére, hogy az eladások elmaradtak a várakozásoktól, derült ki. Wilson szerint az EA nem tekint a dologra alulteljesítésként ebben az esetben. Az EA már bebizonyította az évek során, hogy egy olyan nagyszerű játékokkal rendelkező szervezet, ami hónapokon vagy akár éveken át képes értékesíteni őket. A vezérigazgató erre példaként a Battlefield 4-et hozta, ami évekkel a megjelenése után is jól boldogult és egészséges játékos számmal rendelkezett, míg a Battlefield 1 ki nem jött.

A Battlefield 1 korának és kategóriájának egyik legjobb játéka ez nem kérdés. A megjelenését követően elkezdtek hozzá szépen érkezni az új pályák és egyéb kiegészítő tartalmak, ráadásul ingyen. Így mindent összevetve valóban megvan minden esélye, hogy még szép és hosszú élet álljon előtte, illetve sok új játékos találja meg benne az örömét.

(Forrás: vg247.com Kép forrása: vg247.com)