Jump to content

BlizzCon pixelcsoda Minecraftban 1,1 millió blokkból

2015. 06. 24. 14:00

A cikkben látható képre nézve valószínűleg egy szimpla BlizzCon 2010 művészeti munkát látsz, ám ez csak részigazság. Valójában a képet Minecraftban kreálták 1 128 960 blokk felhasználásával jótékony célokért küzdve.

Az alkotás Thorlar Thorlarian keze munkáját dicséri, aki 23 hetet és csaknem 1 000 órát ölt a projektbe segédszoftver használata nélkül. Thorlarian streamelte a kirakósdi utolsó fázisát a Twitch-en, így mintegy 3500 dollárt gyűjtött egy írországi Make-A-Wish kívánság finanszírozására. Thorlarian 2014 márciusa óta a Twitch partnere, melynek során 11 000 dollárt sikerült neki jótékony célokra összegyűjtenie.

„Azt mondtam magamnak, ha elegen támogatnak ahhoz, hogy partner legyek, akkor annyit jótékonykodok, amennyit csak tudok” nyilatkozta az alkotó a Reddit AMA során, majd hozzátette „Örömmel látom, hogy a játékok mennyire sokat segíthetnek a bajba jutottakon és rászorulókon.”

Emellett a kép világrekordot is döntött, hiszen ez az eddigi legnagyobb Minecraft pixel art. Ezen a linken megnézheted a Dynmap-ot, míg lejjeb videóban láthatod az utolsó simításokat.

Forrás és fotó: vg247.com

Írta: Ambróz Nóra