Jump to content

A új Nintendo eszköz bizarr, fánkalakú lesz

2014. 12. 18. 10:00

A Kyodo-nál egy bizarr lehetőség merült fel az új Nintendo alakját illetően, mely a Sharp új "free-form" LCD-jét használná. Ennek eredménye lehet egy új, különös formájú konzol vagy bármi más termék.

A Sharp nemrégiben büszkén bemutatott egy sorozat IGZO-alapú kijelzőt, mely a vezérlő áramköröket az előlapról máshova helyezi, így ezáltal izgalmas, nem-négyszögletes formákat lehet létrehozni.

A Nintendo állítólag szeretné alkalmazni ezt a technológiát egy olyan eszközön, mely leginkább az amerikai fánkra hasonlítana alakjában egy lyukkal a közepén. Ez azonban egyaránt lehet az új 3DS hordozható konzol vagy egy új, szokatlan alváskövető rendszer, melyet a cég nemrégiben jelentett be.

Amennyiben valóban készül egy ilyen eszköz, akkor már csak az a kérdés, hogy a Nintendo miért szeretne egy olyan képernyőt alkotni, melynek lyuk van a közepén? A találgatások szerint extra játékinformáció kerülne a kontrol funkciók köré ilyen módon, de egyelőre spekulációnál többet nem tudunk.

Egyes újságírók megpróbálták megkörnyékezni a Nintendo-t kérdésekkel a különös holmit illetően, ám a cég természetesen csak annyit válaszolt, hogy nem foglalkoznak pletykával és találgatásokkal.

Forrás: engadget.com

Fotó: techsnapr.com és engadget.com

Írta: Ambróz Nóra