Jump to content

Már él a League of Legends 6.15-ös frissítése

2016. 07. 26. 13:00

Ha ma elindítjuk a világ egyik legnépszerűbb esport játékának kliensét, akkor bizony egy szép kis kövér patch log fog velünk szembejönni, benne néhány meglepő fordulattal.

A 6.15-ös patch az első idei foltozás, amivel már kimondottan a világbajnokságra kezd készülődi a Riot csapata. Fontos, hogy már a selejtezőkben is hasonló feltételek mellett küzdjenek meg a játékosok, mint majd a világbajnokságon. Már pedig addig még sok patch lefolyik a Dunán és egészen biztos, hogy addig még össze meg vissza lesznek balanszkodva kedvenc hőseink és bugfixek jönnek bugfixek után, ezért nem is ezeket a változásokat érdemes most itt nagyléptékkel nézve kiemelni, hanem azokat, amik kifejezetten a meccsek korai szakaszára vannak hatással.

Ilyen változás pedig van. Az idézők szurdokának tornyait piszkálták meg rendesen a Riotos fiúk/lányok ezzel a folttal. Az utóbbi időkben alapvető stratégiává vált ösvénycserés fogásnak kíván keresztbe tenni a fejlesztő csapat, ami nem is gond mert bár elején ez mókásnak tűnt, de hosszú távon mindenhol, minden meccsben ezt látni, már kezdet kissé klisé lenni.

Három fronton támad a Riot. Egyrészt változik a külső tornyok életereje 3300-ról 3500-ra és az erődítés ideje 35%-ról 50%-ra nő, viszont az ideje 7 percről 5 percre csökken. A második front a tornyokért járó arany. A helyben lévő hősök között elosztásra kerülő arany 300-ról 250-re esik le viszont behoztak egy új bonuszt: Az első lerombolt toronyért külön 400 bónusz aranyat kap a kivitelező csapat. Ebből 275-t a helyben lévő játékosok között oszt el a játék, továbbá 25 arany jár mindenkinek a csapatban fejenként. A harmadik fontos tényező, hogy az erődítés sebzéscsökkentő hatását eltávolítják az alsó ösvényről. Ezekből a változtatásokból jól látszik, hogy azt szeretnénk a fejlesztők, ha már a játék elején is küzdenének a csapatok egymással az első torony ledöntésért járó aranyelőnyért.

Kérdés csak az, hogy ez beválik-e? Van-e ez az aranymennyiség olyan komoly, amiért új stratégiák születnek és régiek halnak majd el? Profi szinten minden bizonnyal számíthatunk rá, hogy ezek a változtatások megfogják hozni a gyümölcsüket és talán több izgalomban lesz részünk a világbajnokság meccseinek elején.

A Patch változtatásainak teljes listája itt érhető el, illetve magyarul pedig itt. Érdemes legalább a játszott hőseinket ért változtatásokra is rálesnünk nehogy meglepetés érjen minket. Például Vladimir w-je nerfet kapott mondván túl sok menekülési opciója van így is.

(Forrás: leagueoflegends.com Kép forrása: leagueoflegends.com)