Jump to content

Path of Exile – Elindult a Medallion Race Season

2016. 07. 25. 12:00

A Path of Exile játékban új versenyszezon indult, aminek ideje alatt számos értékes tárgyjutalmat zsebelhetnek be a résztvevők.

Még javában tart a Prophecy Liga a Path of Exile játékban, de mindeközben pihenésként másfajta mókát is kínálnak nekünk a játék fejlesztői, egy kis versenyzésre invitálva minket, ahogy ezt már tőlük megszokhattuk. A legújabb versenyszezon július 23-tól augusztus 19-ig tart. A verseny ideje alatt 125 eventen vehetünk részt és minden egyes event más és más kihívást jelent a rajtuk résztvevő versenyzőknek. Általában egy adott feladat teljesítése vagy bizonyos szint minél gyorsabb elérése a cél speciális körülmények között. A játékosok a feladatok teljesítésért pontokat kapnak. Kiemelkedő teljesítményeket további extra pontokkal jutalmazzák. A pontjaink gyűjtögetését a Path Of Exile eme oldalán tudjuk nyomon követni egy bejelentkezés után. A megszerzett pontokért pedig tárgyakat kapunk. Ezek a tárgyak közül néhányat minden egyes versenyen  kisorsolnak a résztvevők között, így úgyszólván a puszta részvétellel is van esélyünk szép jutalmakat behúzni.

Ahhoz, hogy egy versenyen indulni tudjunk először is jó helyen kell lennünk jó időben. Van egy kalendárium, ahol megtekinthető, hogy mikor és milyen versenyszámok indulnak. A rövid 10 perces eseményektől a több órás futamokig mindent találhatunk itt. Nézzünk ki egyet, ami időnknek és affinitásunknak is megfelel, majd lépjünk be a játékba. Az esemény kezdete előtt létretudunk majd hozni egy új karaktert külön a versenyszámnak dedikált ligába. Gondoljuk meg hogy, mit választunk, hiszen a legtöbb versenyen fontos a gyors szintezés és a minél gyorsabb előrehaladás. Ezután már nincs is más dolgunk, mint pár perccel az verseny indulása előtt belépni az adott karakterrel és a rajt pillanatára várni. Aztán futááás..de csak okosan! Nem szabad ész nélkül szaladgálni, mert egy igen fontos dolgot még nem említettünk: Minden karakter hardcore karakter ezekben a ligákban. Azaz, ha meghalunk, akkor kezdhetjük előröl, amivel persze sok időt bukunk. Nem is mindig érdemes előröl kezdeni, de ha meg is hal a karakterünk, akkor is résztvevőnek számít és helyezést fog elérni, csak közben sokan megelőzik persze.

Ne csüggedjünk, ha elsőre nem érünk el kiemelkedő eredményt. Mint minden játékban itt is megvannak a profi versenyzők, de ha ügyesek vagyunk, jól stratégiázunk, gyakorlunk picit és a szerencse is mellénk szegődik, akkor meglepőn jó helyezéseket is elérhetünk majd.

Az összegyűjtött pontokért járó tárgyjutalmakat a verseny időszak lezárulásával kapjuk meg, de az eventeken való részvétel után kisorsolt tárgyakat rögtön a ládikánkba találhatjuk. Okosan használjuk fel ezeket a tárgyakat, vagy tegyük el őket egy későbbi szuper buildhez.

Sikerekben és pontokban gazdag versenyzést kívánok mindenkinek!

(Forrás: pathofexile.com)