Jump to content

Még három hét és itt a Virginia

2016. 08. 26. 11:00

1992-t írunk. Hivatalosan is véget ért a hidegháború és mindenki a Barcelonában megrendezett olimpiára figyel, miközben Lucas Fairfax virginiai lakos egyszerűen eltűnik a saját hálószobájából.

A Virginia egy egyjátékos belsőnézetes thriller, ami egy Kingdom nevű idilli virginiai kisvárosban játszódik. Feladatunk Anne Tarver FBI ügynők szerepébe bújva megfejteni egy fiatal fiú rejtélyes eltűnésének ügyét.

A Virginia egy könnyend kis indie kalandjáték, amit a Variable State stúdió fejlesztett le és az 505 Games ad ki. A játék hangulatát tekintve a Twin Peaks és az X-akták anyagából merített ihletet. Ha szeretjük a ködös nyomozós történeteket és ez eredeti grafikai megvalósításokat, akkor ez a mi játékunk lesz. Azt fontos megjegyezni, hogy a Virginia bár kalandjáték, de nem az a beszédes fajta. Nincsenek dialógusok, csak kőkemény nyomozás és némi hangulatos aláfestő zene. Ez lehet lesz akit zavar, de igazából egyáltalán nem hiányzik a szövegelés a játékból, sőt ez adja meg az igazi hangulatát és mibenlétét.

A játék Körülbelül 3 hét múlva, szeptember 22-én jelenik meg PC-re, PlayStation 4-re, Xbox One-ra. Steamen már előre be is szerezhetjük vagy kipróbálhatjuk a játék demóját, ami ugyancsak Steamről érhető el.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: engadget.com)